Leven met een stoornis

Een stoornis (Ass, adhd, add, burn-out, depressie, angst, eetstoornis, dwangstoornis, persoonlijkheidsstoornis, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie...) wordt nog te vaak als een taboe beschouwd en wordt nog te weinig begrepen.

De personen die ermee kampen leven vaak in schaamte en durven er niet voor uitkomen. Vaak doen ze beroep op overlevingsmechanismen, een manier om om met de realiteit te vechten of ervan weg te vluchten, teneinde de confrontatie met zichzelf niet te hoeven aangaan.


Het is niet makkelijk om in de huidige maatschappij balans te vinden tussen werk, studies, anderen en jezelf. Daarnaast hebben veel personen met een stoornis een laag zelfbeeld waardoor ze het zichzelf niet waard vinden om gelukkig te zijn en om beter te worden.

Een constante oorlog is bezig in hun hoofd en ze hebben vaak het gevoel dat ze er niet bij horen. Het zoeken naar meer evenwicht en harmonie, is dan ook iets dat ze niet alleen kunnen en ook niet hoeven te doen.

Het is ok om hulp te vragen, je hoeft er niet alleen voor te staan. Familie en vrienden kunnen al een goede ondersteuning geven, maar soms staan zij net iets te dicht waardoor het moeilijk is om volledig open te zijn. Vandaar dat het zoeken van externe hulp vaak noodzakelijk is om te leren omgaan met je eigen obstakels. Bij BalanSS bieden we daardoor hulp aan, zowel op lichamelijk als psychologisch vlak.