Leven met een stoornis

Een stoornis (ASS, ADHD, ADD, burn-out, depressie, angst, eetstoornis, dwangstoornis, persoonlijkheidsstoornis, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie...) wordt nog te vaak als een taboe beschouwd en te weinig begrepen. De personen die ermee kampen leven vaak in schaamte en durven er niet voor uitkomen. Vaak doen ze beroep op overlevingsmechanismen, manieren om met de realiteit te vechten of ervan weg te vluchten, teneinde de confrontatie met zichzelf niet te hoeven aangaan.

Het is niet gemakkelijk om in de huidige maatschappij balans te vinden tussen werk, studies, anderen en jezelf. Daarnaast hebben veel personen met een stoornis een laag zelfbeeld waardoor ze zichzelf niet waardig genoeg vinden om gelukkig te zijn en om beter te worden. Een constante oorlog is bezig in hun hoofd en ze hebben vaak het gevoel dat ze er niet bij horen. Het zoeken naar meer evenwicht en harmonie is dan ook iets dat ze niet alleen kunnen en ook niet hoeven doen.

Het is OK om hulp te vragen, je hoeft er niet alleen voor te staan. Familie en vrienden kunnen goede ondersteuning bieden maar soms staan zij net iets te dicht waardoor het moeilijk is om volledig open te zijn. Vandaar dat het zoeken van externe hulp vaak noodzakelijk is om te leren omgaan met je eigen obstakels. Bij BalanSS bieden we daarvoor hulp aan, zowel op lichamelijk als op psychologisch vlak.