Activiteitenkalender

Het secretariaat is -met uitzondering van de school vakanties- van dinsdag tem vrijdag bereikbaar van 9 tot 17u30. Voor nieuwe aanmeldingen kan u terecht alle weekdagen op ons algemeen nummer.

Voor onze activiteiten kan u onze digitale brochure aanvragen op info@BalanSS.be.

Wij organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren, ouders, volwassenen, verenigingen, bedrijven en scholen.

Onze activiteiten lopen het hele jaar door. Zodra we een voldoende aantal inschrijvingen hebben en een zinvolle groep kunnen samenstellen gaat een groep van start.

Schrijf u tijdig in. Sommige activiteiten worden hernomen, anderen zijn enkel periodiek.

Schrijft u +5 of +10 kinderen, jongeren of volwassenen in? Vraag dan naar uw korting en offerte op maat.

Heeft u een school, vereniging, wenst u een informatieve short of long training te geven rond een onderwerp? Contacteer ons secretariaat. Wij begeleiden heel wat partners (hogescholen, ziekenhuizen, ouderverenigingen,…. ) om hun aanbod naar trainingen meer vorm te geven.

Zit trainingen geven je in het bloed? Contacteer ons! Samen kunnen we elkeen een nog mooier aanbod geven.

Hieronder vindt u een kleine greep uit ons aanbod.

Mindfulnesstraining
Training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Training executieve functies

Psycho-educatie bij dyslexie, dyscalculie, ASS, ADHD, …

4-delige oudergroep rond concentratiemoeilijkheden en -stoornissen bij kinderen en jongeren.


Tijdens deze sessies leren ouders wat aandachtsproblemen precies zijn, hoe deze ontstaan, wat de invloed hiervan kan zijn op het dagelijkse leven van het kind/de jongere en het gezin.

Aardig Sociaalvaardig
Binnen deze 10-delige groepstraining leren we samen van en aan elkaar om aardig sociaalvaardig te zijn. We staan stil bij onszelf en de anderen. Wat is vriendschap? Hoe werk ik goed samen? We oefenen op nee zeggen, omgaan met pestgedrag en we leren problemen oplossen. We oefenen op grenzen stellen, maar leren ook op tijd de teugels eens te laten vieren. We gaan samen op zoek naar de perfecte balans

Talenten en faalangsttrainingen
Het valt ons op hoeveel kinderen en jongeren schrik hebben om te falen. Niet geloven in zichzelf en bij wie de struikelblokken veel grotere rol gaan spelen dan hun talenten. Op dat moment zit de zaak wel grondig fout. Als je je zo voelt falen is het ook moeilijk om die solide basis te hebben om te kunnen groeien en bijleren. Wij leren elkeen sterker staan, te geloven in jezelf en dit op een creatieve, toffe en aangename manier. Deze sessies zijn FUN. Onze kinderen en jongeren zijn telkens weer laaiend enthousiast. Daarvoor doen we het. Keer op keer opnieuw.

Aandachts- en concentratie en geheugentraining
U kan bij ons terecht voor een training van aandacht en geheugen via een specifiek getoetst en gestandaardiseerde training. Deze training is gericht op een verbetering van het functioneren van de aandacht en het geheugen.
Kinderen en jongeren leren met behulp van de training zo optimaal mogelijk gebruik te maken van bestaande aandachts- en geheugencapaciteiten, door een combinatie van enerzijds oefening en anderzijds het aanleren van specifieke aandachts- en geheugentechnieken, ondersteund door gedragstherapeutische technieken die van belang zijn gebleken bij leerprocessen.

ZOMERKAMPEN - Schrijf tijdig in!
Weet wat je meet! (vanaf 3de leerjaar)

Tijdens dit kampje gaan we op een creatieve en leuke manier aan de slag met maten, gewichten, ...

Handen in elkaar voor het 1ste leerjaar.
Een groep voor kinderen die starten in het 1ste leerjaar. We leren er samen alle vaardigheden die je nodig hebt om vlot in te stappen in het eerste leerjaar OF die de vaardigheden van het eerste leerjaar nog even herhalen. Sport, spel en fun, spelend leren staan centraal!